Andes Athena

Arabisch Volbloed – Merrie – °1996

Foto dankzij Ellen Sonck.

My once in a lifetime horse…

Met haar heb ik het grootste deel van de zoektocht naar een passende trainingsmethode doorstaan.
Het besef van een goud-eerlijk paard in handen te hebben was 1 van mijn grootste drijfveren om de meest respectvolle manier van trainen samen te zoeken.

Van haar 5 jaar is ze bij ons, mijn rots doorheen heel mijn pubertijd. Een fijngevoelig paardje dat voor jou door vuur gaat als je het haar maar met een zachte hand vraagt, een rasechte arabier dus.

Vele paden hebben we samen al doorwandeld, en dat bedoel ik letterlijk en figuurlijk. Van het halen van het B-Brevet tot een Extreme Cowboyrace. Net zoals vakanties naar zee, lange tochten in de Limburg en mijn eerste trailer-ritjes achter het stuur. Allemaal met deze dame.

Wat een paard.

Door een valpartij, waarbij dazen de boosdoeners waren, hebben we helaas afscheid moeten nemen van het rijden. Haar voorknie liep schade op die onomkeerbaar is. Maar alle geluk was het nog geen afscheid van elkaar, tijdens haar revalidatie verdiepten we ons samen in het clickeren en de basis van Horse Agility. Quality-time zonder het zadel er op en een nieuw tijdperk was aangebroken, ik was helemaal verkocht!

Ze geniet nu van haar pensioen aan de hand van lichte wandelingetjes en luchtige clicker-partijtjes dicht bij ons hier thuis.