Ima Milk and Honeydrop

Amerikaans Miniatuurpaard – Merrie – °2014

Foto dankzij M&M Photography

Beter gekend als “Honey The Agility Pony” :

Een klein paardje met een grote missie!

Onder het motto: “Dromen zijn er om waar te maken” is Honey bij ons gekomen. Het is een cliché maar het was echt mijn kinderdroom. Een mini-paard van veulen af aan opleren zodat die zich zou gedragen als een hondje. Misschien niet de beste verwoording maar hier staan we dan, enkele jaren in mijn bezit en stiekem toch meer hond dan paard.

Toen we een huis gevonden hadden met de mogelijkheid Athena mee te nemen ging ik meteen op zoek naar een maatje. Ik was op slag verliefd op de advertentiefoto’s en dus was de beslissing na een eerste bezoekje snel genomen, Honey zou dat vriendinnetje worden. 5 maanden hebben we gewacht tot ze “groot” genoeg was om op eigen benen te staan en zo kwam ze op haar 6 maanden bij ons thuis.

Vanaf dag 1 heb ik met haar gecommuniceerd met de clicker in de hand en we begrijpen elkaar zonder woorden. Deze evolutie hebben we niet alleen aan onze trainingsmethode te danken maar ook aan aan onze vele uitstapjes samen als “Showteam Honey & Beauty”.

We beoefenen met heel veel plezier samen horse agility. Op 4 jarige leeftijd viel ze al in de prijzen tijdens onze online deelnames aan de competities van The International Horse Agility Club. Zo werden we Reserve World Champion Liberty Trophy en European Champion Liberty Trophy.

Dankzij onze mooie resultaten samen kreeg ik ook de kans om Accredited Trainer te worden van de club, 1 van de vele dingen waar ik deze kleine donder heel dankbaar voor ben. Zij is mijn grootste hulp bij het verspreiden van mijn positieve boodschap in de paardenwereld. Zowel online als op shows en demonstraties zet ze steeds haar beste gekke beentje voor.